Ronja och Jänta!

För ca två veckor sedan tränade jag Ronja och Jänta. Den gången tränade vi att göra halt och rygga. helt utan att ta i henne.

Ronja fick börja med att rygga henne från marken, och det gick lite segt i början men när ronja fick till sitt kroppsspråk ordentligt så gick det bättre!

Sedan tränade vi på hästen, först att göra halt, tog ett litet tag innan jänta fattade med sedan så fick hon in det. Ronja fick in teckniken och dom var jätte duktiga. Sedan var det dags att rygga. Jänta tog inte signalerna helt från början och Ronja tog i början, utan att veta om det, i tyglarna, men när hon även där fått in teckninken och visat jänta så började hon tänka bakåt och hon fattade vinken.

När hon sedan travade och jag bad henne att bryta av, och tänka som när hon gör halt, så gjporde jänta så himla fina övergångar, snabbt och tydligt!

Dom var jätte duktiga och jag hoppas dom övar på detta som tusan till nästa gång, det ska sitta som en smäck då ;)

Bilder kommer snart :D

Sorry!

Shiet jag jobbat mycket de senaste två veckorna. har inte varit mycket vid datorn och har haft riktigt svårt att komma på att skriva om något. Motivationen e väl på noll antar jag..

Just nu är läget så att jag åker till stallet, mockar, klappar på Hästarna och sedan åker igen.. Skit tradigt ju. Börjar känna ett riktigt sug efter att rida men jag får ju inte göra det än :( tror det är det som trycker ner mig lite på häst fronten. Jag vill fortsätta mitt jobb med Dark, jag vill börja träna med Petra igen. Men jag kan inte.. inte nu! BAJS på de! Jäkla skit knä!

jag hoppas i alla fall att jag blir bra i knäna snart. O kan det inte bara vara jul och nyår så att snön kan försvinna och våren kan komma. Jag vill ha i alla fall ha några plusgrader ute.. Vill slippa låta hästarna ha täcken på sig och känna sig lite mer fria. Vill att dom ska kunna gå o käka nytt grönt gräs.. Men det ska väl va samma långa vinder som förra året!?

vad tycker ni om att ha häst när vinterns minusgrader och flera decimeter snö kommer och knackar på dörren?

Jag tycket att det kan vara värme året om i halva sverige och alltid vinter och höst i halva sverige uppåt då alltså :P
Så kan man bara åka uppåt om man vill ha lite kyla och neråt om man vill tillbaka till sverige sommarn! :D


RSS 2.0