Kass fot

Typiskt nog har jag en fot som ska vila sig lite! För et som inte vet så dansar jag idansgruppen sugar & spice, till helgen har vi två dans uppvisningar och jag måste sparas om den ska hålla!

Jag har inte ridit hercules heller sen senast jag skrev! Ett problem med honom är att han går ner sig jätte mycket på bakkotorna! Våran hovslagare har fixat till hovarna på honom så han trampar inte ner sig lina mycket! Men det tar klart mycket tid innan han blir helt bra, om hansens blir det!

Meningen med hercules träning är att han ska kunna åka tillbaka till high chaparral nu i sommar och användas i showen eller på området!

Jag hoppas verkligen att allt arbete jag lägger på honom nu inte förstörs när han kommer tillbaka! Han är vädligt känslig och gör man fel så blir han väldigt lätt stressad och rädd! Men bi får se hur det blir! Jag ska göra vad jag kan för att få honom bli lugn som en ko! Hehe :)

Kolla på bilden så långt han trampar ner med bakbenet! Jämför med fram! Detta är ett problem som uppstår när hästen skos eller verkas fel, hovarna blir för långa, trakten för låg etc etc! Dom kan också födas med svaga kotor, i hercules fall så måste han haft det väldigt länge i alla fall!


Tisdagen

Min tisdag var verkligen kanon! Allt gick bra på jobbet, jag åkte till stallet och red hercules! Han var väldigt duktig!

Jag började att skritta runt hela paddoken och försiktigt börja flytta honom för mina skänklar! Han blir väldigt lätt stressad om man går för hårt fram! Men till slut i skritten kunde jag öka och minska volten utan hets och stress! Men denna killen är super känslig och flyttar sig bara jag lägger till min vad och vikt!

Sedan var det samma visa i trav! Hela riden med sänkt huvud! Han fann sig till rätta ganska så snabbt och var avslappnad och fick bra takt i traven!

Sedan från denna fina trav kommer galoppen! Innan jag fattar galopp så har jag flyttat honom väldigt mycket med hjälp av skänklarna så att han inte blir rädd för skänkeln när jag ska göra en galopp fattning!

Första galoppen, i det svåra varvet vänster, fick vi en bra fattning! Han vill gärna gå på direkt och låter jag honom göra det så kommer stressen, så jag tar tag i honom rätt regält för att markera vilket tempo jag vill ha och på så sätt slipper jag slita i honom då räcker det till slut att jag en art behöver använda min sits till att få honom att sakta tempot! Han galopperade lugnt och han fick ner huvudet ganska ofta men han orkar inte hålla det sänkt någon länge stund, men det byggs upp och kommer efter ett tag! :)

I höger galopp var han med på noterna direkt han gjorde en grymt fin fattning utan att dra iväg eller köra upp huvudet värst mycket! Högerär hans lätta varv där han är stark! Galoppen i höger gick bra och efter det avslutade vi det passet!

Duktig som tusan är han! :)


RSS 2.0