Älskade skåne!

Ja jag gillar sälen, men sälen räcker för mig i en vecka, sedan vill man hem till sitt skåne igen.

Idag ser det ut som att solen vill titta fram igen. Tänkte se om Jessica och Carina vill med ut på en promenad längs längdskid spåret. Om inte så går jag själv. Ipoden är laddad! Det blir sista dagen här för oss idag, jag avslutar med att åka hundspann, dricka varm choklad och käka våfflor! MUMS! :D

Sedan väntar en bilresa på åtta timmar, tar en åksjukepilla så ska jag nog se till att sova hela vägen hem! :)

Bra skidåkning!

Hej hej!

Idag har jag och Jessica varit med gänget på lite skidåkning, men enbart nedanför backarna tyvärr. Blir så jäkla sugen på att åka, jag vill vill vill, men ska inte. Måste vara rädd om knäna. Så jag och Jessica har fotat och gått runt o kollat lite, käkat lunch med alla och sedan fortsatt gå runt. Nu e jag hemma och dom andra e väl också på väg snart skulle jag tro. Backarna stänger ju halv fyra.

I kväll kommer även den andra familjen hit så det blir middag i stugan för 13 pers, de e väl lagom? :) Nu sitter jag i soffan med en för jäkla go cider, i morgon ska jag ta en lång promenad tänkte jag, hoppas någon annan också vill med!? sedan blir det shopping med jessica inne i sälen på outlett butikerna. Ska även boka Hundspann. Jippi! :)

Perfekt väder, milt och soligt! Ha en bra kväll!



Jessica


Carolina


Joakim


O min egna Gustav! :)

Hundspann

Idag är en ny dag i sälen!

Igår kom familjen Ahlin på besök i våran stuga. Vi tittade på handboll och käkade marängsviss! Mums!

Mår betydligt bättre idag och jag hoppas  att det håller sig så. Idag ska nämligen jag och Jessica kolla runt lite här i sälen. Ska kolla upp vad det kostar att åka hundspann och vilka olika spa dom har här. Jag hade inte tackat nej till en massage. Men massage kan man ju egentligen få hemma med så varför tvunget här, när allt e dubbelt så dyrt? Hrm tror det blir hundspann. Vi får se. Bilder kommer i alla fall!

Någon som åkt hundspann?


Mums.. marängsviss :)

Högfjället!

Jaha då har vi nått fram till Sälen, högfjället är det som gäller. Vi åkte klockan ett i natt och jag hade turen att sova hela vägen :) De gick väldigt snabbt tyckte jag!

Nu har familjen hansson varit o hyrt utrustningen och skaffat liftkort. Jag passade på att ta mig en varm choklad med grädde och titta på alla som åkte i backen.

Nu sitter jag i stugan, försöker bli av med mina magproblem... dator, rihanna i högtalarna och digestive kex. Tummen upp för de!


Mums!


här inne i 10A  ligger jag i soffan och myser :)

Magsjuk..

ucsh.. i tisdes natt började helvetet! Fick springa på dass varannan minut! hade otroligt ont i magen och kunde inte alls sova. Jag deckade till slut klockan halv sex på morognen. Sov till typ nio, vaknade, somnade, vaknade, somnade.. Så igår låg jag på soffan hela dagen. Mådda redit kasst. Men idag har det varit andra bananer!

Har precis kommit hem från jobbet. Ätit lite och nu tänkte jag ta vovven o dra till stallet.Vädret idag e ju toppen så man får passa på att vara ute medans solen är uppe!

I morgon natt drar jag och Gustav med familj till sälen för att stanna till tisdag. det blir dock inget skidåkande för min del, men jag får se till att ta det lugnt, käka gott o ut o gå! Det kan bli mycigt. Två andra stugor ska fyllas med folk vi känner så jag har nog inga problem med att sysselsätta mig med något.

Sussie ska vara så snäll att passa Dark under tiden. Supersnällt. Blir jobbigt annars att köra hem var dag för att mocka.. de e trots allt 60 mil!? hehe

Ha en fortsatt bra dag och håll er ifrån magsjukan! Den är inge kul!



helgen är här!

Yes nu e det helg igen, för mig har denna veckan gått i 190km/h! jag är riktigt nöjd med mitt jobb och ser verkligen fram emot vad det har att erbjuda framöver!

Min pojkvän gustav är bonne om ni inte redan visste det. Han har ett helt loft fullt med okrossad korn som han använder till sina kossor. Så jag tar där till Dark. Så krossar man det i en maskin så får man mat så att det räcker. O inte kostar det heller något! :)

Hästarna i stallet får betfor och korn kross, morgon och kväll. En massa hö på kvällen och så äter dom frukost höet uti hagen. Obegränsat med ensilage har dom hela dagarna vilket är väldigt bra i dessa kalla tider.
En häst i naturen käkar ca 16 timmar (tror jag) om dygnet, vilket gör att dom kan hålla värme hela tiden. Vissa ger ju bara hö morgon och kväll vilket går emot naturen för hästen. Sommaren är det lite annorlunda klart, men på vintern är det viktigt, speciellt när det är 20- grader ute.

Det roliga med att hästarna har mat dygnet runt gör dom verkligen inte tjocka. En häst som äter två gånger om dagen löper större risk att bli tjock då den samlar på sig allt den äter istället för att hålla magen igång, dvs hålla ämnesomsättningen igång.

hur fodrar ni?

Guldring!

jag vet inte om jag skrivit det här förr men kiropraktern, jag och Sussie har till hästarna, är en speciell man! Han känner allt hästen känner och därför behöver han inte kännaigenom hästen för att hitta felet. han e riktigt bra, han sätter alltid händerna på rätt plats och fixar problemet!

han i alla fall visa sussie och mig om hur man kan se om sett sto e dräktigt:
Man tar ett långt strå från svansen.
Man tar en guldring och tar igenom strået.
Du håller sedan i båda ändarna av strået i en hand och låter ringen hänga ner!
Sedan ställer du dig bredvid hästen med strået och ringen, lite bakåt på magen ungefär.. Håll strået och ringen så att den inte rör hästen.
Står helt still.. Börjar då ringen pendla fram och tillbaka och runt så är stoet dräktigt om inte så är den inte det!

Coolt va? Det funkar verkligen och har stämt på var häst jag testat på :D

Mera jobb!

Kan glädjeligen berätta att ännu en hemsida är på väg in. Vilket är väldigt bra. Jobbar i skolan på dagarna och hemsidor på kvällarna. Pengar tackar man liksom inte nej till! :P

Idag har jag bara mockat hos Dark. Tömde ut de mesta av halmen och ersatte med nytt. Tycker halm är bra att mocka i och ger ett bra underlag. Jag öser oftast in mycket halm i Dark box, och sedan när det bara är lite kvar så tömmer jag ut mycket och ersätter med nytt fräsht igen :)

Carolina, min tjejkompis, använder halmpellets till sina tre hästar. Jag passade stallet där i helgen och mockade då klart till dom. Jag måste säga att det är så jäkla bra. Det tar nästan ingenting på underlaget och det håller isg till att se fräsht ut hela tiden. Måste då inte fylla på så ofta heller vilket är perfekt! jag tycker det verkar kanon, skulle vilja ha det till Dark sen faktiskt. Spån kan ju ta sig o sticka de blir slabbigt och äckligt i jämförelse med det här!
En regäl hiss på de!!



Lånad bild från http://www.ludan.se/halmpellets.html

Morgontrött vad gör man?

Jag har aldrig varit morgontrött innan men det känns som att jag e det nu. Sova e ju riktigt skönt liksom :D

Idag jobbar jag till fyra, efter det åker jga till stallet. Blir ingen ridning idag heller, isbana på gården och man vill ju helst inte riskera något!

BORT MED SNÖN NU!

Första dagen!

Yes, nu e jag "bakom kulisserna"hos lärarna! hehe trodde att dom va mycket stelare än vad dom e, men de e klart, dom e ju också vanliga människor! haha Så idag har jag blivit arbetskamrat med mina gamla lärare o det känns ganska häftigt! Jag kunde inte få bättre bemötande! Alla är verkligen jätte trevliga och välkomnande!

:D

Idag efter jobbet, tog jag en lång promenad med Carolina och Daisy, därefter drog jag till stallet.
Dark har fått stå utan täcke nu när det legat runt 0 grader om dagarna. O hon gillar det, Hon är inget stort fan av täcken. hehe Men genom att hålla hennes rygg varm så hindrar man att hon spänner sig och får ont i ryggen. Där hon är väldigt känslig eftrsom att hon antagligen haft ont i sin rygg väldigt lång tid innnan hon kom till mig. Därav kommer stelheten tillbaka snabbt när hon står och spänner sig pga kylan.

Imorgon drar jag till stallet tidigt innan  jobbet så att det är klart. ska på vattengympa på kvällen liksom! :D

Nu e jag tillbaka!

guuud vad längesedan jag skrev här! Förlåt mig för det! Nu har jag i alla fall hittat tillbaka motivationen och är pigg på att skriva igen. Sånt går väl upp och ner antar jag!?

Idag börjar jag mitt nya jobb som elevassistent på snyggatorp! Det ska blir riktigt skoj och spännande. Tror även att det är ett jobb som passar mig bra!

Daisy - Sussies hund bor numera hemma hos mig och Gustav, får se över mina arbetstider, hoppas dom passar bra som hundägare. Daisy är en lite ensamvarg och trivs bäst där hon är i centrum och inte andra hundar. Väldigt lättpassad, hon sover i sitt krypin kommer och busar ibland och äter. Går ut med henne i alla fall fyra gånger om dagen, får se hur vi får ihop det nu.

Red Petra för några dagar sedan, barbacka! Balans, kondition är inte som innan i alla fall, klen i muskler som har varit på plats innan.. Men det ska nog byggas upp igen, I veckan ska jag testa Western sadeln på Petra, tror att hon kommer gilla den.. Men man vet aldrig med den damen!

Hovslagaren va där i alla fall igår och fixade hennes hovar så nu e dom fina igen :) Barfota it is!

okej ha en bra månda och önska mig lycka till :) <3


RSS 2.0