Midsommarafton

Hoppas solen kommer fram idag och att det blir varmt som igår. Idag har jag massor att göra. Eller massor och massor, de e en del för att vara ledig. Men jag ska i alla fall till stallet och fixa mer äppelcidervinäger till hästarna. Har ju införskaffat mig en sprayflaska som man kan ha när det ska på hästarna. Så slipper man stinka om hela handen.

Jag måste säga att det verkligen hjälper. Dark har inte allt sånga bett som i början av "sommaren". Så det är ett plus i kanten. Så jag kan verkligen tipsa om äppelcidervinäger med pressad vitlök i att spaya på era hästar, för er som inte vill ta till de kemiska grejorna. Dessutom blir det billigare.

Nästa torsdag ska jag tillbaka till zonteraputen så får vi se om man får börja rida. Det tror jag.. Eller det hoppas jag. Jag börjar snart klättra på väggarna av att sitta still.

Ha en bra midsommar alla :)


Falsterbo horseshow!

Undrar hur många som ska dit i år? Ja det blir väl ett antal tusen som vanligt. Famlijer åker dit för att se tävlingar, ryttare åker dit av intresse och resten e där för att supa skallen av sig i en vecka! hehe Falsterbo har blivit sveriges nya "tennisvecka" om ni fårstår vad jag menar?

Hur många av er ska dit?

Jag tänkte dra dit någon dag i alla fall :) Alltid skoj att se på hoppningen och dressyren, och shoppingen e ju inte helt fel heller. :)

Ridsport

Idag har jag varit på zonterapi med mina knä, så nu är behandlingen igång! Jag hoppas nu på att det ska läka så fort som möjligt så att jag kan börja rida på riktigt! Läs mer om mitt besök hos zonteraputen här!
:)

Här är en kul grej som kanske många av er redan sett!?

Från tidningen ridsport:

''Det finns många som bloggar om hästar och ridsport, både kända och mer okända personer. RIDSPORT tänkte presentera några särskilt läsvärda bloggar, gärna från okända personer, i en artikel framöver.

Följer du någon blogg som du tycker är bra? Den kanske är välskriven och underhållande, eller provocerande och skapar livlig debatt? Tipsa oss och skriv gärna en kort motivering till varför just du tycker att bloggen är bra.

Skicka ditt tips till
[email protected] senast den 30 juni.''

Detta låter ju riktigt skoj. Jag bara älskar att läsa bloggar där man får följa häst och ryttare på deras väg mot målet, så jag ska definitivt skriva in :)


alltid något!

Jaha mina vänner! Gissa vad? Jo nu när jag äntligen är ledig och har tid över till min lilla ängel i stallet så går jag o pajjar knäet... I fredes hoppade mitt knä ur led några gånger och hoppade sedan på plats igen. Ingen skön känsla alls och nu ska jag hoppa på kryckor i två veckor. Typiskt.. men men allt har sin gång. I morogn ska jag i alla fall iväg till en zon terapeft som ska kolla på det, så jag hoppas hon gör en lite klokare på vad som man ska göra för att få det bättre.

Så så ser det ut nu. I morgon tänkte jag dra dit en sväng och klappa på henne ordentligt. Jag saknar henne!

Och så saknar jag Petra! Hon e så stålt över sin unge, och ja.. det hade jag också varit så snygg som han e! En rikigt snygg hingst måste jag säga, inget föl jag sett i år kan mäta sig med honom i alla fall. :)


Mys med Dark!

Ja nu har jag varit i stallet :)

Tog in Dark från hagen och stog på gårdsplanen och ryktade henne. Där stod hon helt stilla och mös och njöt av att jag kliade henne! Efter det gick ja en liten runda med henne och hälsade på fölisarna. Sussie höll på att sätta upp nytt staket så att hästarna kan gå runt dammen. När dom kom ut där va det full fart på dom. Superskoj att komma ut på nytt ställe ju. hehe :)

På lördag morgon drar jag till stallet igen. Tänkte ta med derk upp till paddoken och stretcha henne från marken. träna henne att gå sidleds när jag ber henne o så. Kan bli spännande, men det ska nog gå bra.

Givetvis tog jag med kameran idag, men gissa vad? jo jag hade glömt att sätta i batteriet i den så jag fick inga bilder på när Dark och Precious sprang och lekte i den nya hagen.

Typiskt mig!

Jippii!

Idag har jag äntligen tid att åka till stallet!.. eller egentligen inte men huset får vänta för jag saknar Dark så himla mycket! Nu när ledigheten börjar ska jag ta tag i ridningen ordentligt med mig och dark! Ska försöka rida varannan dag minst!  Utan träning händer inget.

Men jag måste säga att Dark verkligen kommit ner på jorden och kan slappna av. Hon har nog hittat tillbaka till sig själv i alla fall. I helgen va jag ju med henne inne i stallet och rycktade, kliade och mös med henne. Nu blir hon inte längre stressad av att stå i stallet själv. Eller, går jag så blir hon lite stressad men inte lika mycket som innan, nu ´börjar hon förstå att jag kommer tillbaka, jag lämnar inte henne.

Nu förresten e det nog jag som behöver en kiroprakter! Nu när jag bara sitter ner hela dagarna på kontoret så har min rygg blivit lite små kass. Har nog en eller två kotor som sitter lite knäppt för ibland känner jag hur dom hoppar rätt eller vad dom nu gör.

Hovslagaren ska också komma tänkte jag så att Dark får fina fötter. Hon behöver verkligen ha upp trakterna!

Vi hörs väl mer i morgon :)


Pretender

Pretender växer och frodas! han har verkligen gelder stuket! Högrest e han som ni kan se på bilderna nedan. En rikig snygging. Får se hur han blir när han blir lite äldre. Jag tror nämligen den herren har ärvt lite humör av mamma. Positivt om man vill ha en häst som ska gå långt. Han e en riktig prins!

Sen har han en prinsessa i hagen också. Dales Prinsses heter hon och det är Lolas sto föl. Så söt e hon. Liten och nätt med rikitgt cool färg. Spännande att se om den håller i sig!

I helgen va jag hos dark och ryktade henne ordentligt. eller jag agreade nog mest kli hjälp. hehe det tyckte hon om. Klende även in henne i äppelcidervinäger blandat med vitlök. stinder skit gör det med det hjälper. Dark som i vanliga fall e väldigt känslig för knott, myhh och andra insekter har knappt några bett nu mer.








efter regn kommer solsken!

Ja det får vi hoppas! Så fint väder det va i förra veckan! Så regnar det nu.. de e kass. Men de e bättre att det regnar nu när man jobbar. hehe så väntar det fina vädret till man e ledig!

Det har inte blvivit mycket ridande i förra veckan. Han mest pysslat med Dark, spolat av henne, och ryktat henne med hennes nya fina borstar :) Hällde även på äppelcidervinäger blandat med vitlök, på henne så att flugor, fästigar och mygg håller sig borta. Det luktar inte gott men jag klener hällre in henne i det än sputar ner henne med konstiga kemiska medel!

I veckan kommer jag för det mesta vara i huset. Nu kan det nämligen börjas gipsas färdigt :) På fredag e det studenten för några så då ska manva där :) det blir najs!

Så Dark får fortsätta att knapra gräs i veckan så ska jag rida henne till helgen.

Ha det fint :)


Lolas sto föl

I söndes natt fick Lola en fin liten flicka. Bork färgad är hon med en stjärna. Mamma Lola va allmänt förvirrad över vad det va som sprang efter henne hela tiden i hagen igår, hehe, då hon stått inne med sitt lilla föl.

Men det gick snabbt över och Lola visade stolt upp sin flicka! Pappa till fölet är Dale Mist. Så vad fölet ska heta vet inte sussie än. Så lite namn förslag hade varit fint från eran sida. Lola heter egentligen Grace Kelly o pappa Dale Mist. Blanda ihop det hade ju varit det ultimata. Lite från mamma och pappa.

 

Här är hon klockan tre på natten när hon föddes. En söt liten spillevink! :)


RSS 2.0