AAAAAJJJJJ!

Shiet igår gick mitt knä helt av kändes det som! Kändes som att jag hade ett extra knä ovanför det riktiga. Kunde inte använda mitt vänstra ben igår :( Det blev ett akutbesök. Men så bra som läkarna är så skickar dom hem en med smärtstillande.Det blir zonterapeuten idag!

Så hade jag inte möjlighet att lägga upp nya bilder. Blir nog idag :) Knäet e bättre med det gör fortfarande ont :(

Mio min mio!

Igår när jag kom till stallet stod det en ny polle i stallet :) en hafflinger kille. Jättesöt e han! Idag SKA kameran med! Jag looovar! :)

Mitt vänstra knä är hel kass, kan knappt böja det, det spänner o e skit. Får se om de läker av sig själv. Hoppas de :)

Vi hörs senare. Drar till stallet vid nio tiden :D

Bild på Dark innan all snö kom!



Glömsk!

Tror ni inte att jag GLÖMMER kameran idag när jag gick med Dark? ni får skälla på mig hur mycket ni vill, tror jag behöver det! jag har i alla fall tränat lite ledande med Dark o man kan säga att hon är ganska snabblärd. läs i detta inlägg så förstår ni vad jag sysslar med :)

har kommit hem från en shoppingrunda på Rusta och Bauhaus! Köpte tapet för 7 kr rullen :) de e ett bra pris!

Här e i alla fall en film från när jag red petra sist. Men klippet e på när hon lyfter framhovarna. Sussie står för kommandona. Här ser man även Petras humör. Det är en bestämd dam som helst av allt vill stå o knapra på sitt hö ute i hagen. hehe

Ja det gick ju tydligen inte att bädda in i detta inlägget, men klicka här så kommer ni direkt till klippet!





Sportlovs vecka!

Yes denna veckan är man ju då ledig! De e trevligt vill jag lova, känns lite konstigt dock!
Denna veckan har jag planerat att fixa färdigt vårat sovrum och rida! Tänkte faktiskt dra till stallet nu på morgonkvisten, mocka, gå med Dark (film kommer) och rida Petra :D

Vad händer hos er idag då?

Bomlöst

Idag ska jag ut i det fina vädret o rida både Petra och Dark. Håller just nu med storstädning samtidigt som jag lyssnar på soundtracket av filmen Burlesque. Skit bra fil förresten SE DEN! :D

Har fått låna en bomlös sadel av min fina vän Ronja. Hon har själv använt den på sin stora Jänta och hon gillar den. Så det ska åka på petra, jag tror hon lär gilla den då hon hatar sadlar som e hårda eftersom att hon e så bred. Vi får se jag tror den kommer sitta som en smäck :D

Ha det gött!

Okej Amanda..

Vad kul att tipsen du fick för några månader har funkat! Superskoj! :)

"Han jävlas med en i spiltan, sparkar och skrapar och biter efter en när mans ska göra iordning honom."

Nu e det Lucas det handlar om, en ridskolehäst, står i spilta och jag kan tänka mig att han varit på ridskola ett tag?
Det svåra med att hjälpa en häst på en ridskola är att han möter flera olika personer var dag som bemöter honom på helt olika sätt, med helt olika kroppsspråk. Har den inte ont någonstans eller någon gång upplevt något obehagligt i spiltan eller gången så kan detta vara att den helt enkelt är osäker och känner sig besvärad och osäker med människorna som är inne hos honom.

Saken är den Amanda att ska du lösa detta problem så vill jag att du har någon med dig hela tiden som du är inne hos honom och "övar". Det här med att en häst skrapar, slåt och bits är ett sätt för hästen att tala om för dig att gå undan, och gör man inte det utan bemöter detta beteende så måste man vara klar med sitt kroppsspråk och inte vika sig. Han är antagligen inte van vid att någon någonsin säger emot honom utan gör så hela tiden.

Jag skulle testat med detta:
  1. Gå in till honom med sänkt huvud och va avlappnad i hela kroppen. Stå kvar med sänkt huvud och sedan ut igen. Repetera några gånger, rör honom ej. Skulle det vara så att han markerar då med att tex dra tillbaka öronen, stå kvar tills att han själv slappnar av och gå sedan ut.
  2. När du ska rykta honom, gå in med borsten i handen precis som i nr.1. dra ett långsamt drag med borsten på halsen och läs av honom. markerar han med att tex hugga, skrapa eller gå på dig etc stå still med borsten på honom hela tiden och ta bort den när han slutar. repetera (vänta ut metoden)
  3. Funkar inte detta så gå in till honom som i nr.1. med en borste och ett spö i vars en hand. Börja borsta honom, börjar han då markera, stirra honom i ögonen och få ett mer hårt kroppsspråk, samtidigt tar du spöet och petar till honom långt ner på frambenen. Bestämt men inte hårt. Håll hela tiden kvar borsen och när han slutan slappnar du av tittar ner på hästen och går ut därifrån.
Detta skulle jag börja med, men använd de lätta stegen först och sedan nr 3 om det behövs, det beror helt och hållet på vad det är för häst, man kan inte gå på hårt på vissa hästar. Viktigt att avläsa deras känslighet och dominans.

Det är mer än i spiltan detta behöver övas. När du leder honom, innan du hoppar upp etc, träna med att han ska gå undan dig och följa dig. Det är en viktig del i respekten mellan häst och människa. :)



Men kom ihåg att ha någon vuxen med dig och berätta vad du skall göra innan du börjar. Allt sker under tystnad men ryt gärna till i nr.3 för att markera dig själv ännu mer om det behövs. Men inget skrik och gnällande. :)

Dark när jag fick henne och skulle ha på täcket:(Hon är inte lika sur längre :))


Kyla.. blä!

E de någon människa som tycker om vädret som e just nu så blir jag försvånad! Herrejisses vad kallt det är. Det är sådana här dagar man verkligen bara vill sitta i soffan o dricka te o inte behöva gå utanför dörren. Men så funkar det faktiskt inte.

Idag har jag varit med eleverna på utflykt till SMID programmet i Ljungbyhed. Det var skoj, speciellt brottningen och kampsporten :)

Väl hemma drog jag på mig stallkläderna och begav mig till stallet. Jag o Sussie mockade tillsammans idag, så går det fortare :) Hästarna fick nya balar i hagen så nu kan dom käka sig propp mätta om så vill!

Nu väntar jag på potatisgratängen i ugnen för atts edan käka lite middag innan vattengympan i kväll!

I morogn blir det storseans med Terry Evans :D


(Vill ha sommar, sol och värme!)

Sol, sol strålande sol!

Ja idag skiner solen och det är ju helt super duper bäst! Jag har nu spenderat morgonen/förmiddagen med att göra en ny hemsida till min pojkvän och hans företag. Gjorde en för längesedan o den e ganska så BBBBBB! Så nu blir det en nyare fräshare!

Det gick ganska bra att rida på Chris! Dressyr valacken, fick testa på piaff, passage, gallopombyte o att hitta takten i traven! Cool häst måste jag säga duktig som tusan, men det tog ett litet tag att hitta alla knappar. Känndes som att den reagerade långsammare på hjälperna än va tex Petra gör men det gick i alla fall.

En sak som jag tycler e märkligt är att man ska behöva hålla upp hela hästen, Höga händer med ett konstant "stöd" som det så fint heter, en lite för stor eftergift gör att hästen kan tappa allt o man får börja om igen. Varför inte köra som de akademiska ryttarna och lära hästen att bära sig själv helt och hållet?

Ja jag vet inte, känns olågiskt på något sätt, men vad vet jag. Jag är verkligen ingen dressyr nisse, men det ska det helt klart bli andra bullar på! Dags att starta igång Petra så att man kan få testa på den akademiska ridstilen o dressyr. Kan bli spännande :)

Allt för längesedan igen..

Men nu e ja på G :)

Idag har det ju varit strålande väder! Efter storm kommer solsken den kan man ju säga! Synd bara att vädret ska bli kallt o ruggigt igen! Snälla snälla snälla bara det INTE kommer snö!

Red Petra i söndags, lite barbacka. blev bara att trava runt lite o hon va nog lite gnällig över att behöva göra något över huvud taget. jag testade att trava och "hitta takten" som det så fint heter. O ja det gjorde vi några gånger, men det blev jobbigt för petra efter ett tag. Hon trampar till och går ordentligt i takt några steg, men musklerna måste byggas upp för att hon ska orka mer! :)

Dakr går i hagen och myser. Hon har haft långvila. Tänkte ha dit en barfota verkare och sedan ska jag börja rida henne lite med!

i morgon ska jag faktiskt rida en Dressyr häst som gått Grand Pri :) Bra att rida en sådan några gånger så att man lär sig hur det känns när dom går rätt. Så kan jag hem och öva på petra och även själv kunna känna när vi e på rätt spår!

Snabb uppdatering här bara. Nu ska jag till min zonterapeut :)

Amanda ja svarar på din fråga så snart jag kan :)

RSS 2.0