Mission completed!

Då har vi provat att få MM att stegra och det gick väldigt bra. Vi började lite smått som cirkus killen sa att man skulle göra och MM började att lätta direkt. Vi testade väl sådär åtta tio gånger och han stegrade högre och högre. När han sedan stegrat som bäst slutade vi, här har vi slut bilden:



Visst e han duktig? Mindre duktig va han på att rida ut kan jag säga.. Jag på MM och Carolina på Cherokee. Vi red ut en "liten" sväng som blev ganska lång. För MM skulle ju visa upp sig för alla hästar vi mötte, och han började på vägen. Han vände om, stegrade lätt och bockade. Jag var lite paff måste jag säga, han som är en slö en jäkel i vanliga fall.. Men vi fortsatte till sist i rätt riktning tills att vi hade två ston på vardera sida om oss. MM skulle verkligen ha dom här stona. Han stegrade högre och bockade mer inför brudarna medans jag bara styrde honom åt det håll vi skulle och låtsade att det regnade.. men så höll vi på i ca 10 minuter, och han blev bara mer o mer taggad på stona, så till sist hoppade jag av, gick fram med honom till travbanan. Då när han tuktats en aning var han lite spak när jag sedan hoppade upp och red iväg igen. hehe

Men på vägen hem sedan, förbi stona, så gnäggade han lite, stannade, men jag bankade på honom ordentligt så han gick fram igen.. jag antar att hemvägen är lättare.. och han hade nog fått sig lite mer respekt för mig då...

Så det va denna uteritten, han har kommit undan med detta innin med andra ryttare så han kunde sin grej. Men efter lite hård disiplin fick han mer respekt för mig också och det gick bra. Det blir uteritter tills att han slutar med detta helt, så in o titta här för mer uppföljning :)


MM o jag gör spanskskritt


Carro och Cherokee

Stegra!

Just nu är jag hemma hos sussie, vi drar snart o hämtar hö och korn.

Om ca en timma kommer ägaren till MM, Caroline. Då tänte vi prova på att lära honom stegra från marken. Det kan bli spännande att se hur han tycker att det är. Jag tror att han tycker att det är skoj :P men vi får se. idag har jag med mig kameran så nu lovar jag att ni ska få se foto :)

genom staket..

Igår va det små kaos i stallet. När jag tog in Dark så står helt plötsligt alla hästarna i princip i stallgången.. hrm vad hände där? Jo Precious skulle ju givetvis med så hon gick igenom staketet.. och tog med sig alla andra med. hehe men ut i hagen kom dom igen när jag jagade ut dom.

Idag ska jag jobba på mikaeli marknad.. stå där med Bjärhus Gårdsbutik :) så någon som ska hänga där idag får gärna komma fram och snacka lite :P

regn idag... sol i morgon?

Då var det lördag idag.. och som vanligt har man ett "schema" att följa. Nu blir det att dra till stallet, mocka, pyssla med Dark, tänkte massera henne lite, och ikväll blir det faktiskt tjejkväll för min del :)

Jag har gått o blitt förkyld som en tokdåre! De e inte alls kul. Jag känner mig helt slö och seg... Men de hjälper inte att sitta inne och dega!

Vad ska ni göra idag?

 


Höstfint!

Nu e hösten här som alla säkert vet. I en vecka nu har det regnat och regnat, men äntligen är den fina hösten här :) Alla blad börjar gulna och det är kyligare ute. Det är dagar som dessa man ska ta en tur ut i skogen med sin lilla polle!

Money Maker, hingsten som stod hos sussie för ca en månad sedan, kommer tillbaka snart. Ägaren lånade ut honom till en tjej som skulle ha honom till lite motions ridning. MM är verkligen en snäll hingst, Sätter man sig i respekt för honom direkt så är han lika lätthanterad som en valack. Men hon som lånat honom har tyvärr blivit rädd för honom. Hon säger att han tryckt upp henne mot en vägg i boxen..

Jag undrar om det är påhittat eller inte. Han har stått hos sussie från och till under fyra års tid, vi har gått förbi honom med brunstiga ston och han håller sig på sin sida staketet. Jag har ridit med honom bredvid ston, och hans ägare har honom ibland till handikappade barn, både i hantering och ridning. Han är verkligen en SNÄLL hingst! Så om detta nu är sant med boxen så undrar jag hur människor kan få en häst till att bli sådan? E det för att hon aldrig satt sig i respekt med honom eller vad?

jaja han kommer tillbaka i alla fall. Och han ska jag och sussie försöka lära att ligga och stegra. Man skulle ju ha en hingst till det :P

Ha en bra dag :)


Kakel killen

Sorry kakel killen, men jag vill även tacka dig för att ha slitit som ett djur i mitt hus :P Nu får du återgå till det normala igen, och stäng av mobilen om du inte vill riskera att Gurre ringer! hehe

Söndagen!

Igår åkte jag hem från varberg, till huset, fixade med vårat fina nya golv som skulle poleras. Sedan vid fem drog jag och sussie på cirkusen, där vi fått fri biljetter.

Det var en väldigt liten cirkus där en familj med sina sex barn stod för underhållningen. Jag har varit på många cirkusar i mina dagar, och jag kan säga att denna visste verkligen hur man underhöll publiken. Jag skrattade mig igenom hela föreställningen!

Sussie träffade Billy på ica ännu en gång och de började att prata igen. Det slutade med att hon fixade en bal spån till honom och han visade henne hur man lär olika trick på hästarna. Tex att spela död :) så¨nu ska det övas. Får se om Dark e lika taggad som jag!

Gustav kom även hem i natt efter att ha varit på Losnan i Norge en hel vecka. I morse drog vi upp till huset, han med tankar på att förbereda inför att lägga golv, tapetsera, måla element etc. Men allt det var ju redan klart när han kom dit. Lite paff blev han, med tanke på att jag fått honom att tro att ingen haft tid att hjälpa till i huset. hehe Så han sken upp som en sol.

Nu e det bara den sista poleringen på golvet klart, sedan e det dags för att sätta in köket. lilla toan ska ha nytt tak, och sedan kan man skicka in vask och toalett där. Lister och en plåt till vardagsrummet, sedan är det också färdigt. Tack sussie för att du kom på ideén om att överraska Gustav :) o tack för all hjälp!

hemfärd snart!

Just nu sitter jag i Varberg efter att ha firat en av mina vänner från hultsfred som fyller 22 år idag :) snart ska jag dra tillbaka till skåne land igen. I fredes blev det ingen cirkus för min och sussies del men idag blir det det förstås. Jag ska nog gå på föreställningen i kväll också, de va ju riktigt längesedan man va på något sånt, så kommer cirkusen till klippan får man ställa upp för klippan och dra dit :) hehe

Cirkus Bamino

Idag när jag och sussie va på ica så träffade hon på en cirkusartist som hennes syster brukade vara med under 80 talet.. en evighet sedan, men sussie tyckte att hon kände igen honom från när hon hälsade på cirkusen när dom va i stockholmsområdet, så hon frågade vad han hette och yes det var rätt kille.

På lördag och söndag ska de ha två shower i klippan vid ica. Så jag och sussie tänkte hälsa på dom i morgon när dom riggar, han om någon kan det där med häst trick!

Vi frågade i alla fall om hur man fick en häst att stegra och han sa direkt att; "Det måste för det första vara en hingst, varmblod, fullblod eller arab, med lite humör i. Ston är väldigt sega att lära, och det tar lång tid, skulle dom få för sig att inte vilja en dag så får man inte dom till att göra det heller."
Sedan skulle man vara två stycken som höll i vars en longeringslina, och en tredje som stod framför med ett spö som hästen sedan ska följa uppåt. 

Så jag måste i alla fall testa på Dark, e det så att man får henne till det så är det skoj i alla fall. :)



Rycka manen

Idag tänkte jag frisera Dark lite.. Manen har jag behållt lång på henne nu i sommar som skydd för alla flugor, och det hjälpte. Men nu är sommaren över och det är dags för klippning hehe. Ska se om jag kan få ett foto på det, så ni kan se före och efter bilder :)

lite mer om mig :)

Kan du inte skriva ett inlägg om alla dina hästar, vilka som du rider, vart ni ligger utbildningsrelaterat osv.
Hur gammal är du? och går du i skola (i så fall vart) eller jobbar du?

Okej jag kan ju börja med mig.. Jag heter Caroline Magnusson, fyller 21 den 17 november. I gymnasiet gick jag en estetisk linje med inrikting bild, och efter det en två årig KY utbildning till Digital mediadistributör. Vilket innebär att jag kan lite om allt inom mediavärlden, men det jag fördjupat mig mest i är webbdesign. Jga har gjort några hemsidor åt folk, tex denna! :) Skolan låg i Hultsfred och jag tog examen nu i Juli.
Det är väl meningen att jag ska jobba med det sen, men just nu vill jag bara hitta ett normalt jobb med tanke på min och min polkväns husrenovering.

Jag rider främst på min egna lilla ponny Dark Angel som ni hitta fler inlägg om här.Hon har jag ridit sådär 20 gånger, och mitt mål med henne är att jag skall kunna rida henne helt utan sadel och träns i alla gångarter. och jag har precis börjat på det men skritt går bra nu så jag får göra så att det sitter som en smäck innan jag går vidare till trav :)


Dark angel och jag typ femte gången jag rider henne :)

Sedan har vi Petra som jag har ridit.. men som har föl just nu. Hon kom till sverige knappt riden men ändå visad hoppad i 4 kombination på 160, i tyskland. galet så hon var helt fördärvad när hon kom till sussie.. så jag började rida henne, och hon har varit den tuffaste utmaningen någonsin, Dark och många andra hästar har varit lätta i jämförelse. hehe men vi startade som högst 1,25 på tävling med helt okej reultat. Sedan började jag i Hultsfred och Sussie bestämde sig för att betäcka henne och det var då ett år senare som Precious, efter Black Coffee, kom till livet :) Idag är hon en heltidsmamma till sin pojke Pretender efter Nintender, och njuter av livet. Mer om henne hittar ni här.



Ja just nu e det inte många fler jag rider, Lola har jag riit lite på förra sommaren men även hon är mamma idag till Princess. Mer om lola hittar ni här.



Just nu e jag nästan fullt upptagen med husrenoveringen och jag får inte rida på ca ännu en månad på grund av att mina knän är dumma och gärna vill hoppa ur led :) Så jag får lyssna på min zonterapeut :)


Regntäcke!

Idag fick Dark på sig sitt fina nya regntäcke :) Inhandlat i ullared!

det regnar och e uppehåll om vart annat, så det är bäst att min prinsessa får ha täcket på sig. Jag har märkt att hon är väldigt känslig för kyla och att hon föredrar värme bättre. Nu vill hon helst in på kvällarna.

O lilla prinsen, Pretender, har blivit jätte förkyld och snorar hela tiden :( så han får vara inne med mamma på kvällarna och det får Princess och Lola med. någon annan som har förkylda hästar numera? Eller e det någon av er som e förkylda?

Ett tips som inte e så gott men bra, e att äta rödlök på mackan, o inte snåla med den. Halstabletterna kan slänga sig i väggen, ät rödlök  några gånger så försvinner förkylningen snabbare. Det verkar, bakteriedödande och antiinflamatoriskt :)


Frågestund?

Jajamensan.. jag kan förstå om ni tycker att jag e tradig som inte uppdaterat på länge. Me nu e läget så att det rullar på massor i huset! O jag har jobbat som fasen denna veckan. så det har blivit lite i stallet denna veckan.. Dark njuter i hagen med de två barnen och alla andra pollarna. Hon blev glad idag när jag kom och pysslade med henne, hon kom direkt när jag gick in i hagen. Men måttligt road va hon när jag började att rycka manen lite hehe, så jag la av med det och bara mös med henne, det gillade hon :)

Denna veckan ska det tapetseras i huset för fullt och lite annat smått och gått händer där, men det blir definitivt mera stall tid över än förra veckan!

O så e de så att när jag inte varit i stallet på några dagar så vet jag inte rikitgt vad jag ska skriva om.. lite tips på det hade varit bra :) Ni får gärna ställa lite frågor, om mig, om hästarna, ridtips eller lite annat hade varit skoj! Så om ni e sugna på lite frågestund så fråga på :)


Ha det fint :)

Aj!

Igår blev jag stucken av en jord geting! Aj aj aj säger jag bara. Min högra hand e lite små kass nu bara för de. :( så ridningen igår gick fint. Ronja och Ben gick kanon, ingen stress eller så. Ronja rider verkligen honom jätte bra. O detta va bara andra gången. Kameran fick aldrig följa med, jag glömde den.. typiskt.. o ronja hade inte heller sin med sig.
Diba va verkligen inte mycket riden, svänga förstod hon inte så mycket av, och hon va en riktigt dominant donna. Men till sist gick det att svänga med bara skänkeln. Jag tror nämligen att hon kan lite mer än att gå framåt men hon är nog väldigt bortskämd i ridningen och vet vad hur hon ska göra för att slilppa undan. Ellerhur ronja? ;)

Idag drar jag till huset ännu en gång. Spackla, och dammsuga. Värmegolvet e lagt :)

Efter det blir det stallet och sedan arbetsintervju i en ridsportsbutik! Önska mig lycka till!

Så jag uppdaterar förhoppningsvis i kväll igen!

Ha en kanon dag!

En fullspäckad dag!

I morse gick jag och min tjejkompis Madde en långrunda på ca 8 kilometer. Nu har jag sökt fler jobb, och ska snart sätta mig på grsäklipparen och köra upp till huset och klippa gräset! I eftermiddag ska jag lägga värmegolv sen blir det att åka till Ben och Diba med Ronja och rida :) Det sista här blev nästan ett lite rim ;)

Kameran får följa med så att ni får se dom två skönheterna. Igår red Carro på Dark och det gick bra, första galoppen för Carro på henne och Dark blev lite stressad, men alla dagar kan inte vara perfekta och övning ger färdighet som jag brukar säga! :)

Hej svejs!

utan sadel och träns!

Idag använde jag mig enbart av en special "grimma" som man främst använder till unghästar. Den gör det lätt att ta ner huvudet på hästen, att kunna ge starka och bra signaler om hästen ej lyssnar på kroppen. Men framför allt, den är bettlös och är enbart stark framtill.

Så jag tog upp dark i paddoken idag utan sadel och enbart med denna "grimma". Så började jag öva på att svänga utan att ta i henne och det gör hon ju utan några problem alls. Sedan var det halterna som skulle övas in, och hon saktar tempot när man ger signalen, men jag ville ha en snabbare halt och snabbare reaktion och det är då denna grimman kommer med i leken. När Dark tar för långa steg och reagerar långsamt så är det då jag tar ta i tyglarna stakt och får henne att göra halt, och s´å fort att hon står still släpps allt tryck i tyglar och i min sits. Så i slutet av passet som varade ca en kvart, så gjorde hon halt när jag bad henne utan några fördröjningar :)

Så nu e min plan så att jag repeterar skritten, med att göra halt, rygga, och när jag kan det uatn tyglar så går jag över till traven. och det tror jag är ganska snart jag kan göra det, för den enda gången jag behövde röra tyglarna va när vi skulle öva halterna de ca fem första gångerna!

Övning ger färdighet!

bild på dark och grimman så ni förstår hur den ser ut:

Ny header

Slängde ihop en snabb header nu så här på morgonkvisten :P själv e jag inte så as grym på att göra headers! någon som känner någon som e grym? :P

Team Ronja och Caroline!

Yes igår var jag, ronja och hennes mamma iväg för att titta på polle åt henne. Men den va inget för ronja.. Så vi åkte hem till Ronjas faster som har några ett antal hästar och ronja fick prova att rida hennes fullblod Ben som är isabellfärgad, en riktigt snygg kille med bra steg :)

En lite små stirrig häst med Ronja löste det bra så han blev lugn. Hennes faster har även ett sto som ska ridas och komma igång, så hon sa att jag kunde få rida henne om jag ville, självklart tänkte jag :) En riktigt snygg donna med bra gener, hehe. Diba heter hon!

Så nu e de full träning för mig, ronja och hästarna! Jag bara älskar nya äventyr :D

Nu drar jag till stallet för att passa hundarna, fixa med Dark och rida henne lite.. barbacka ;)

Ha en bra dag!


Ronja :)


Ronja och Jag på Petra :)

Bilderna!







Ursäkta min klädsel :P hehe drog till stallet direkt efter jobbet på Bjärhus. Rosa o rött snyggt... hrm nä!! hehe

Darks grimma e i alla fall grön med ludd och mulle figurer på :)

Mera lastning!

Igår var det meninget att jag och sussie skulle iväg till Alice och hennes Samira och last träna.

Nu är läget så att samira går in i transporten men har svårt att koppla av innuti den. Så vi kommer att, efter nästa lastningsövning, att be alice lasta båda hästarna mitt på dan och fodra dom där inne. Samira känner sig säkrare och mer avkopplad med en kompis där inne och genom att låta dom få foder där inne var dag så kommer hon till sist att se transporten som något positivt som man kan koppla av i. Så målet är ju att hon kan stå där inne med och utan kompis och bara koppla av. bommen bakom går bra att sätta på och hon får inte panik när hon känner att det tar stopp. Så nu är det inte allt långt kvar. Men övningar som dessa tar inte en dag och allt e löst utan man får succesivt bygga upp den positiva stämningen med transporten och hon ska kunna känna sig helt lugn innan vi kör iväg. Transporten ska vara en fri zon för henne! :)

Hur gör ni när ni har problem att lasta hästar?

Jag väntar fortfarande på bilderna från sussie så ni får se dom så snart jga fått dom :D

Usch nu tycker jag att det börjar bli för kallt om kvällar och mornar! Vädret är verkligen skummt, jag blir inte förvånad om det snöar snart!

Dark i vintras
:


RSS 2.0