Känslan för känslighet!





Pieta har ju ett föl sen förra sommaren efter Black Coffe! Men hon ska även ha ett till föl denna sommaren efter Nintender! Jag hoppas att det blir en hingst, och det mest för att jag har ett perfekt namn till den, men det blir svårare om det blir ett sto. Prova mixa Pieta B och Nintender till ett snyggt sto namn! Nä det är krongligt så hon får se till att det blir en liten kille :)

Med tanke på hur hennes föl, Precious Pita, är nu så kan det nog bli en lite väl hårdhudad hingst. Precious beter sig liksom precis som en sådan! Men man kan hoppas att han ärver nintenders humör :)

Jag saknar så mycket att rida! Speciellt henne. Hon har en så speciell personlighet som man verkligen inte kan undgå. Sitter du lite fel på henne, eller spänner sig lite för mycket när man inte ska så är hon den första som säger ifrån! Så när man gör fel på henne får man veta det direkt, det är hon väldigt bra på att tala om!

Det är det som gör henne så svårriden för andra, hon är riden till att vara så pass känslig för min viktm Så om någon kommer och tar henne för mycket i munnen eller skänklar henne hela tiden så blir hon förbannad. Men trots det fortsätter folk rida henne på deras vis, människor måste lära sig att lyssna på hästarna, speciellt när hon säger ifrån med så pass tydliga signaler. När man gör rätt är hon lugn och fin, gör du fel, står hon och trampar och spänner sig...

Det vill till att man har känslan för känslighet. Konsten är att kunna rida alla möjliga hästar och anpassa sig efter just deras knappar. Annars kan du få en livslång kamp mellan dig och din häst! Har du en spänd och stressad häst beror det oftast på hur man själv rider och vad hästen varit med om innan!









Kommentarer
Postat av: Anonym

hon verkar vara en härlig tjej XD

Kan du lägga in lite mer typ ridtips??

Älskar din blogg<33

2010-02-10 @ 16:18:14
Postat av: Amanda

ehh… vad hände med din uppdatering???

älskar din blogg by the way <3

2010-02-15 @ 21:35:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0