Ponnyakuten!

Har kollat på hitintills alla avsnitt av ponnyakuten. O denna säsongen var lite segstartad. Tobbe är verkligen bra på att lösa problem, men det jag inte gillar är när han tar in många gästtränare. dressyrtränaren till exempel.. Hon hjälper många på ett bra sätt men den stackars hästen Star får inte mycket till hjälp. Visst man ska ha ett mål med ridningen, men det är nog inte där problemet sitter.. ha de hon fått träna för western killen hade det varit helt andra bananer, o hästen hade fått en chans att slappna av.

I avsnitt åtta står dressyrtränaren o pratar med lisa o den andra killen, lisa håller hårt i star hela tiden och han backar, slåt med huvudet etc under hela tiden hon står där. Varför gör han så? jo hon håller ett tag hela tiden som han vill bli av med, star backar då för att se om det är det hon vill, han går fram nej de va inte det heller.. förstår ni?! Hon gör inget av sitt tryck och det är då hästar oftast beter sig så. Hade hon haft långa tyglar och enbart sagt till ahn när han rört sig så hade han kunnat stå still som en staty..

Detta ser inte dressyrtränaren utan pladdrar på som vanligt? hrm.. ska man lösa problem kan man väl börja med de enklaste så att ryttaren förstår att allt hon gör påverkar hästen. Dom känner allt!

Kommentarer
Postat av: Erika

Nu när du tar upp de, ser jag med vad du menar.

Var tvungen o kika på avsnittet för o se. ;)



Men de känns som man får se ett par minuter i varje avsnitt.

Åh jag vill se mera.

Skulle vilja se alla arbeta med hästarna från marken först o främst.



Sen ifrån ryggen.

Men inte mycket sånt man får se. :/

2011-03-01 @ 14:57:00
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/
Postat av: Jennie

Tror också i vissa fall att dom vet exakt vad dom ska göra, men dom tar det sakta eftersom det ska bli ett x-antal avsnitt, så dom vill nog inte lösa problemet för "snabbt".

2011-03-13 @ 14:03:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0